Foto

Ashley Walker rateaza "dubla" cu Italia si Danemarca

Pierdere pentru Acvile, inaintea deplasarii la Riga, pentru meciurile cu Italia si Danemarca, din cardul FIBA Women's EuroBasket 2021.

Ashley Walker a acuzat dureri la genunchi, iar dupa examenul efectuat la Bucuresti de doctorul echipei nationale, Vasile Osean, diagnosticul a fost: edem osos platou tibial intern si extern la ambii genunchi, aparut post efort intens, cu recomandarea de repaus pentru urmatoarele minim doua saptamani.

Prin urmare, stafful echipei nationale feminine a decis ca Ashley Walker sa nu mai faca deplasarea la Riga. Vizibil afectata de situatie, Acvila a declarat, pentru frbaschet.ro: "Sunt atat de trista ca nu voi putea sa imi insotesc colegele la Riga si sa ajut echipa in aceste doua meciuri. Am incercat cat de mult am putut, dar durerile sunt prea mari si, impreuna cu doctorul echipei nationale, am ajuns la concluzia ca orice incercare de efort in acest moment ar genera riscuri foarte mari pentru sanatatea mea. Doresc mult-mult succes surorilor mele din echipa nationala si stiu sigur ca isi vor lasa inima pe teren pentru tara noastra si, de ce nu, chiar si pentru mine. Iubesc baschetul romanesc, iubesc Romania si sper ca in februarie sa ma simt mult mai bine si, impreuna, sa reusim calificarea la Women's EuroBasket".

In aceste conditii, Romania va deplasa in "bula" de la Riga un lot de 14 jucatoare, format din:

Annemarie Godri-Parau (Sepsi-SIC)
Ioana Ghizila (Sepsi-SIC)
Carla Popescu (CSM Satu Mare)
Alina Podar (CSM Satu Mare)
Tunde Kilin (CSM Satu Mare)
Kincso Kelemen (Sepsi-SIC)
Gabriela Marginean (Landerneau Bretagne Basket)
Gabriela Irimia (CSM Targoviste)
Alexandra Uiuiu (Universitatea Cluj-Napoca)
Anca Sipos (Agronomia Bucuresti)
Romina Filip (Agronomia Bucuresti)
Elisabeth Pavel (UMCS Lublin)
Nicolett Orban (Sepsi-SIC)
Dora Ardelean (FCC Baschet Arad)

Tricolorele au inceput pregatirile la Bucuresti, la Arena de Baschet, urmand ca in zorii zilei de luni, 9 noiembrie, sa zboare catre Riga, acolo unde vor evolua impotriva Italiei (13 noiembrie, ora 19:45) si Danemarcei (15 noiembrie, ora 16:30).

Parteneri